SMSS - Svenska Sjöar

Senast aktiva
Topplista
Foto: SM6CJJ

Välkommen till SMSS!

En ny tävling där alla radioamatörer kan deltaga i SMSS, Svenska sjöar, att aktivera och jaga sjöar i Sverige. Det kostar ingenting att vara med! Dessutom är det enkelt. Loggar kan laddas upp på hemsidan i ADIF-Format, eller skrivas in manuellt. Allt som krävs är att du registrerar dig och loggar in.

I Sverige finns över 100 tusen sjöar och tävlingen går ut på att köra portabel amatörradio från dessa sjöar. Tävlingen är en poängtävling där en kontakt motsvarar 1 poäng. Minst en av stationerna måste befinna sig vid en av dessa sjöar för poäng.

Med hjälp av Google Maps i vår sökmotor hittar du snabbt och lätt områden nära dig, eller ditt semester-tillhåll. Klicka i menyn ovan på karta för att prova. Kartan visar de 400 närmaste sjöarna från din QTH-lokator när du är inloggad. Zooma in till QTH och högerklicka!

För information och regler kring tävligen, klicka här.
For information and rules about the contest, click here.

Vår förhoppning med denna tävling är att vi Radioamatörer skall gå man ur huse för att upptäcka vår vackra svenska natur. En annan fördel att det i de flesta fall är helt störningsfritt och att områdena intill en sjö oftast också erbjuder ett mycket bra takeoff för våra utsända signaler. Sjöar är också mycket lämpligt eftersom de är så många så att de allra flesta har väldigt många i sitt närområde. Detta sparar kostnader och miljö eftersom vi inte behöver köra så långt med bil.

Foto: SM7AJZ